7 saveta da ne morate da pozovete šlep službu za hitne slučajeve

Svi bismo želeli da ne moramo da zovemo šlep sluzbu za hitne slučajeve, ali ponekad je to neizbežno. Problemi sa automobilom se dešavaju u najnepovoljnijim trenucima i na najnepovoljnijim mestima – svaki vlasnik vozila to zna, ali niko ne želi da razmišlja o tome da mu se to dešava. Ako niste spremni da popravite situaciju, slep sluzba Prevezi sve je najkraći put iz nevolje. Ali postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da smanjite verovatnoću da ćete morati da pozovete hitnu vučnu službu. Evo sedam saveta:

Redovno dopunjujte ulje i tečnosti

Nivo tečnosti u vašem vozilu treba da se održava da bi radio nesmetano. Ako im dozvolite da budu preniski, vaš automobil bi se mogao pregrejati ili zaustaviti. Obavezno proveravajte nivoe ulja i tečnosti najmanje jednom mesečno i češće ako vozite po posebno vrućim ili prašnjavim uslovima. Dopunjavanje drugih tečnosti će vam pomoći da vaše vozilo bude u dobrom stanju i smanjiće verovatnoću kvara.

Pazi na svoje gume

Vaše gume su još jedan bitan deo vašeg automobila koji treba održavanje. Obavezno redovno proveravajte pritisak vazduha i dubinu gazećeg sloja. Ako dozvolite da vam gume budu previše niske, mogle bi da eksplodiraju dok vozite. A ako gazeći sloj postane previše plitak, to može dovesti do gubitka kontrole nad vozilom. Održavanje guma u ​​dobrom stanju će vam pomoći da izbegnete kvar i potrebu da pozovete kompaniju za hitno slepanje automobila. Takođe bi uvek trebalo da držite rezervnu gumu u prtljažniku vašeg automobila samo u slučaju da vam  pukne i da je morate zameniti.

Servisirajte kočnice i vešanje

Ako redovno ne servisirate kočnice i vešanje, mogli bi da pokvare dok vozite. To može dovesti do teške nesreće. Obavezno dovedite svoj automobil na proveru kočnica i vešanja svakih šest meseci. Takođe je dobro da sami obavite neke osnovne zadatke održavanja, kao što je zamena ulja i provera tečnosti. Održavanjem svog automobila u dobrom stanju možete izbeći kvar i vanrednu situaciju.

Proverite svoje kaiševe i creva

Vaši kaiševi i creva su kritični delovi vašeg automobila koji moraju biti u dobrom stanju. Ako se polome ili puknu, to može da izazove ozbiljna oštećenja vašeg motora. Ako se to dogodi dok ste na putu, moraćete da pozovete slep sluzbu. Obavezno redovno proveravajte svoje kaiševe i creva i zamenite ih kada pokažu istrošenost.

Spakujte komplet za hitne slučajeve

Uvek je dobra ideja biti spreman na najgore. Spakujte torbu sa osnovnim potrepštinama kao što su voda, hrana, komplet prve pomoći i kablovi. Ovo će vam pomoći ako zaglavite u udaljenom području ili imate problema sa automobilom dok ste na putu i ​​morate da sačekate hitnu pomoć na putu.

Budite upoznati sa svetlima upozorenja vašeg automobila

Ako znate šta znače lampice upozorenja na vašoj kontrolnoj tabli, moći ćete da rešite sve probleme pre nego što postanu ozbiljni. Kada se upali jedna od lampica upozorenja, odmah vozite automobil na servis. Ignorisanje lampice upozorenja može dovesti do iznenadnih kvarova i pozivanja hitne kompanije za vuču.

Pratite nivo goriva

Neophodno je paziti na nivo goriva, posebno ako vozite na velike udaljenosti. Držite pun rezervoar za gorivo kada ste na putovanju i obavezno ga napunite kada vam se rezervoar isprazni. Moraćete da pozovete hitnu pomoć na putu ako ostanete bez goriva.

Znajte gde da pronađete pomoć

Ako imate problema sa automobilom, važno je da znate gde da pronađete šlep službe. Ako ste zaglavljeni u zabačenom području, možete pozvati policiju ili kompaniju za vuču da vam pomognu. Sačuvajte broj lokalne službe pomoći na putu u svom telefonu, za svaki slučaj.

Zakažite rutinsko održavanje automobila

blankJedan od najboljih načina da izbegnete pozivanje hitne slep sluzbe za vuču je da zakažete rutinsko održavanje automobila. Možete uhvatiti sve potencijalne probleme pre nego što postanu ozbiljni tako što ćete svoj automobil odvesti na servis svakih šest meseci. Periodično održavanje automobila će pomoći da vaše vozilo bude u dobrom stanju i smanjiće verovatnoću kvara. Takođe je pametna ideja da odvezere automobil u auto servis neposredno pre nego što krenete na dugu vožnju automobilom, na primer za putovanje ili preseljenje na novo mesto.

Koji su najčešći problemi sa automobilom?

Vaš automobil će u nekom trenutku imati problema. Najčešći problemi su:

  • Problemi sa motorom – oni mogu biti uzrokovani raznim stvarima, kao što su curenje ulja, curenje rashladne tečnosti ili istrošeni delovi.
  • Probušene gume – ako vam je probušena guma, moraćete da je zamenite ili zakrpite što je pre moguće.
  • Istrošena baterija – ako vam se baterija isprazni, moraćete da je pokrenete ili zamenite.
  • Istrošene kočnice – tokom vremena, vaše kočnice će se istrošiti i trebaće ih zameniti. Treba ih zameniti najmanje svakih 10.000 milja.
  • Problemi sa vešanjem – to se može desiti zbog istrošenih amortizera ili podupirača.

U kom periodu starosti automobili počinju da imaju probleme?

Automobili mogu početi da imaju problema bilo koliko da su stari, u zavisnosti od toga koliko su dobro zbrinuti i vožnje kojoj su izloženi. Međutim, većina automobila počinje da ima značajne probleme oko 100.000 km

Održavanjem svog vozila u dobrom stanju, možete produžiti njegov životni vek i izbeći probleme sa automobilom.

Može li hladnoća izazvati probleme sa automobilom?

Da, hladnoća može izazvati probleme sa automobilom. Posetite auto servis i doterajte svoje vozilo na pregled ako je duže vreme stajalo napolju na hladnom. Automobili ostavljeni na hladnom mogu imati problema sa svojim motorima, baterijama i drugim delovima. Preporučuje se da automobil držite u garaži ako je moguće.

Trebate hitnu vuču?

Čak i najodgovorniji vlasnik vozila ponekad treba da pozove šlep kamion. Speed’s Toving je 24-časovna šlep služba koja može da vam pomogne kada vam budemo najpotrebniji. Bez obzira da li vam je probušena guma koju treba zameniti ili vam je ponestalo benzina i zaglavili ste na ivici puta, posvećeno osoblje vam može pomoći. Ako vam zatreba pomoć, naš iskusni tim će za kratko vreme imati kamion za vuču. Pouzdana i ljubazna usluga je uvek naš prioritet. Ne ustručavajte se da posetite našu veb stranicu i pozovite nas da saznate više o našoj pomoći na putu i ​​uslugama hitne šlep vozila u Beogradu!

Evo srodnih usluga koje nudimo:

Profesionalna šlep služba
Službe šlepa za hitne slučajeve
10 lakih štetočina
Vuča srednjeg tereta
Pročitajte našu stranicu O nama za više informacija o našoj kompaniji.